The Enhanced Match code is highlighted in blue. In the first em parameter, pass back the user's raw email address—in the second, pass back the SHA256 hash of the user's email. Got it
top of page

Duurzaamheid

De brillenwereld is geen 100% duurzame industrie.

Met de huidige technologieën is dat helaas nog niet mogelijk.

Loft zet zich ertoe om keuzes te maken binnen deze industrie die de impact op het milieu toch zo laag mogelijk houden. 

  • Wij werken uitsluitend samen met ontwerpers die ernaar streven om oplossingen te vinden voor de problemen in de brillenmarkt rond vervuiling.​ Zoals werken met bio-afbreekbaar acetaat, minimal waste productie (afval van acetaat dat nog gebruikt wordt voor een ander product), verpakking en etuis die uit vegan leder gemaakt zijn, brillen die met de hand gepolierd worden en niet met chemische producten. Klik hier voor meer informatie.

  • Bij Loft hebben we kleine oplages. Zo vermijden wij oude stock of overschotten die blijven liggen. Op deze manier bewaren we ook het unieke karakter van de collectie.

 

  • We streven naar een lange levensduur van onze producten. Voor ons is het het meest duurzaam om zo weinig mogelijk te consumeren. Daarom bieden wij een product aan dat lang meegaat, altijd hersteld kan worden en los staat van de modetrends. Naast kwalitatieve producten bieden we een uitgebreide service en mogelijkheden tot herstellingen aan. 

 

  • Wij recycleren demolenzen die enkel in plastic gemaakt worden.

 

  • Helaas worden de meeste brillen op de markt nog gemaakt met plastic.

    Wij kiezen ervoor om te investeren in designers die werken met celluloseacetaat. ​

Celluloseacetaat vs plastic brillen

HOE IS CELLULOSE-ACETAAT VERSCHILLEND VAN PLASTIC?

 

Het belangrijkste is dat celluloseacetaat een aardolievrij, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar materiaal is waarmee brillen geproduceerd worden zonder dat het productieproces bijdraagt ​​aan de berg van plastic afval. 

 

Ten eerste wordt celluloseacetaat gemaakt van houtpulp en katoenlinters. Beide plantaardige en hernieuwbare bronnen. Plastics daarentegen zijn afgeleid van petrochemicaliën, die worden verkregen uit fossiele ruwe olie, steenkool of aardgas.

 

Ten tweede is celluloseacetaat is ook biologisch afbreekbaar. In zeer biologisch actieve grond kunnen celluloseacetaat vezels in 4-9 maanden volledig biologisch worden afgebroken. Op aardolie gebaseerde kunststoffen (plastic) daarentegen kunnen honderden jaren in het milieu blijven rondhangen. 

 

Jaarlijks wordt 400 miljoen ton plastic geproduceerd, waarvan 40% voor eenmalig gebruik (denk aan rietjes, zakjes, etc.) Door te kiezen voor celluloseacetaat hopen we onze impact op de aarde te minimaliseren. 

 

Tot slot is het een sterk en flexibel materiaal dat designers in staat stelt om brillen te maken die een leven lang meegaan. Hierdoor trachten we overmatige consumptie en vervuiling tegen te gaan. De duurzaamheid van het materiaal zorgt ervoor dat je brillen in de loop van tijd kan opknappen en opnieuw polijsten, je zou ze zelfs als een erfstuk kunnen doorgegeven. ;)


 

CELLULOSEACETAAT VOOR PREMIUM BRILLEN.

 

Celluloseacetaat heeft een unieke combinatie van eigenschappen die het bijzonder geschikt maken voor het maken van premium brillen. Het is hypoallergeen en bestand tegen een verscheidenheid aan chemicaliën. Het gevoel van een brillen van celluloseacetaat is karakteristiek zacht, glad en droog om aan te raken. 

bottom of page