The Enhanced Match code is highlighted in blue. In the first em parameter, pass back the user's raw email address—in the second, pass back the SHA256 hash of the user's email. Got it
top of page

Vakmanschap

Als het om brillen gaat, zijn niet alle monturen gelijk. Bij Loft Optiek investeren we in ambacht en vakmanschap. We werken exclusief samen met ontwerpers die zo duurzaam mogelijk en met kwalitatieve materialen werken.

Onze collectie is een doordachte selectie van stijlen en ontwerpen. 

Gepatenteerde en bekroonde brillenontwerpen van Berlijn. Met een focus op het uitdagen van normen en het creëren van nieuwe esthetische impulsen binnen de brilwereld, MYKITA duwt zichtbare logo's en conventionele luxecodes naar de achtergrond. In plaats daarvan gaat er veel onderzoek en ontwikkeling naar het verbeteren van materialen, oppervlakken,...die allemaal bijdragen aan de karakteristieke moderniteit van hun frames. 

Een naam die garant staat voor kwaliteit. Masunaga Optical ging in 1905 als pionier van start met de productie van brillen in Fukui. Er zijn maar liefst 200 handmatige processen betrokken bij het maken van een optische bril. Masunaga Optical is het enige bedrijf in Japan dat een fabriek heeft die verantwoordelijk is voor alle processen, van grondstof tot productie en afwerking, op een geïntegreerde manier. Het geïntegreerde productiesysteem verbetert de detaillering en kwaliteit.

Anne & Valentin is een merk uit Toulouse. “Made In France” is voor hen een morele verbintenis. Ze werken reeds sinds de start (zo’n 30 jaar geleden) samen met dezelfde fabrieken in het Franse Juragebergte, afgezien van enkele titanium modellen die ze in Japan vervaardigen, omdat het allerbeste titanium “Made in Japan” is.

“Gelanceerd in 2014 door de in Parijs geboren, maar in Los Angeles gevestigde ontwerper Ahlem Manai-Platt.

Een strenge aandacht voor detail, nadruk op uitzonderlijke materialen, toewijding aan duurzame methoden en een blijvende obsessie met kunst en cultuur vormen samen hun visie. De tijdloze toepassingen van de Bauhaus-ontwerpprincipes uit het begin van de 20e eeuw zijn van bijzondere weerklank en dienen als een consistente esthetische referentie.”

Geïnspireerd door hedendaagse kunst, architectuur en autodesign, Jacques Durand creëert pure en onderscheidende vormen met duidelijke en gedefinieerde contouren. Het ontwerpproces komt voort uit de intentie om de grenzen van het classicisme te verleggen. De fascinatie voor pure vormen en design-kwaliteit resulteert in een collectie gericht op kwaliteit en comfort.

De tijd die hun bekwame vakmensen aan elk Jacques Durand-montuur besteden, maakt elk stuk uniek.

Een collectie van lichte monturen met een bijzonder draagcomfort, zonder in te boeten aan de herkenbare Japanse premium kwaliteit. De basis van de gehele collectie is geproduceerd in titanium. De eenvoud en pure vormen van oprichter en ontwerper Toshiaki Yamagishi geven het merk een krachtig design.

In 1972 werd EYEVAN opgestart als het eerste mode-brillenmerk in Japan, onder het concept van "brillen als modeaccessoire". Hun designs zijn gebaseerd op de stijl en rust van de Japanse cultuur. Tot de kern van dit merk behoort hun vakmanschap, dat wereldwijd geprezen wordt, samen met het ontwikkelen van producten gericht op het plezier van het dragen van een bril. Brillen zijn méér dan louter een noodzaak, maar wel een vorm van zelfexpressie.

Aude lanceerde in 2020 haar eerste collectie, een zonnebrillen collectie gekenmerkt door tijdloze en sterke vormen. Aude besteedt bijzondere aandacht aan het ontwikkelen van comfortabele, geliefde en duurzame modellen in een creatieve benadering die zo verantwoord en positief mogelijk is. De brillen zijn gemaakt van organische acetaat, Organisch acetaat is recyclebaar, biologisch afbreekbaar, niet giftig en niet vervuilend. Dit materiaal is een meer verantwoord alternatief voor traditioneel celluloseacetaat.

Benieuwd naar onze collectie?

Maak hier jouw afspraak!

bottom of page