The Enhanced Match code is highlighted in blue. In the first em parameter, pass back the user's raw email address—in the second, pass back the SHA256 hash of the user's email. Got it
top of page

Make-up voor brillendragers


Brillen zijn meer dan ooit aanwezig in de fashion wereld. Maak een statement met een opvallend model, kleur en montuur.

Als we spreken van eyecandy is make-up soms een tricky situatie. Mascara blijft op je lenzen hangen, foundation op je montuur. Maar vertrouw me, het hoeft helemaal niet zo’n drama te zijn!

Wat je goed moet weten is wat jouw type bril precies doet. Vergroot of verkleint jou bril je ogen? Als je bril je ogen hetzelfde laat uitzien heb je geen probleem. Ben je verziend en vergroot je bril je ogen, dan kan je je ogen opmaken alsof er geen verschil is met je bril aan. Een oogpotlood plaatsen op je waterlijn van je ogen en een donkere oogschaduw kan je daarbij een handje helpen. Ben je bijziend en verkleint je bril je ogen dan breng je best een wit oogpotlood aan op je waterlijn en gebruik je een lichte kleur van oogschaduw voor een open en heldere blik. Op die manier ga je je ogen openen en krijg je minder verschil bij het dragen van je bril.

Ben je gezegend met extreem lange wimpers, dan kan je het probleem hebben dat deze tegen je brilglazen aantikken. Je lost dit probleem gemakkelijk op met een wimpertang, waarmee je je wimpers sierlijk omhoog krult. Een bril op je neus accentueert ook de wenkbrauwen. Hou daar rekening mee en zorg ervoor dat ze mooi van vorm zijn. Pluk verdwaalde haartjes weg en vul kale plekjes op met een wenkbrauwpotlood, -poeder of -gel met kleur.

Als je foundation gebruikt, let op dat je het goed fixeert met poeder zodat je bril je make-upbasis niet meteen wegveegt. Als je graag blush gebruikt, laat je deze best de rand van je bril volgen, begin in het midden van je wang en trek richting je slapen. Zorg er wel voor dat je bril en je blush elkaar niet raken.

Onder de brildragers van ons heb je verschillende types. Misschien ben je wel het statement type die houdt van opvallende monturen. Voor een geprint montuur is een kleur die je print matcht een aanrader. Voor de rest houden we de make-up subtiel.

Deze Mykita met tijgerprint en pilootmontuur in misschien wel mijn favoriet. Ik match hier het bruine montuur met een warm oranje kleur op m'n lippen. Deze 2 kleuren passen prachtig bij elkaar en geeft het geheel een vintage look. Ik gebruik hier de M.A.C Darling Clementine uit de Zac Posen-collectie. Op de ogen een subtiele eyeliner Fluidline Pen Retro Black eveneens uit de Zac Posen-collectie voor M.A.C.

In 1e instantie moet je doen waar je je goed bij voelt. Als je een zwaar montuur draagt, is het wel een goed idee om je lippen sterk in de kijker te zetten, zodat ze je gelaat weer in balans brengen.

Bij deze felgekleurde montuur van geel en zwarte print van Anne et Valentin ga ik dan ook all the way met een statement roze lip van NYX, Soft Matte Lip Cream en paarse Chubby Lash Fattening mascara van Clinique.

Een transparant montuur, zoals deze licht roze van Oscar Magnuson accentueert altijd heel mooi de ogen en laat op die manier de make-up mooi uitkomen.

Ik kies hier voor een opvallende look met op de lippen Dior 667 Rouge Pimpant. Een felle roze kleur die mooi in contrast staat met het zacht roze van de transparante brilmontuur. Op de ogen een contrasterende pastelblauwe kleur, Givenchy Ombre Couture 15 Bleu Céleste als crème-oogschaduw.

Om het geheel af te werken de Givenchy highlight Poudre Lumière Originelle op de jukbeenderen. Een bril werpt namelijk schaduw op je ogen, waardoor kringen en wallen nog dieper lijken. Daarom plaatsen we een verhelderende highlighter.

Bij een randloos model zoals deze Mykita ben je veel vrijer. Je kan je gewoon opmaken zoals je zou doen als je geen bril zou dragen, want ... een randloze bril verandert het gezicht van de vrouw niet, maar opent en accentueert het eerder.

Ik leg het accent hier op een statement fuchsia lip van Givenchy Rouge Interdit Vinyl 07 Fuchsia Illicite. Op de ogen de lichtste kleuren uit het pallet van de Dior Spring Glowing Gardens 031 Blue Garden.

Ik hoop dat dit jullie genoeg inspiratie kan geven voor het dragen van make-up met en bril. Welk montuur heeft jou het meest aangetrokken?

Foto's © Charis Boel , Artikel geschreven voor Belmodo


168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page