The Enhanced Match code is highlighted in blue. In the first em parameter, pass back the user's raw email address—in the second, pass back the SHA256 hash of the user's email. Got it
top of page
  • Tom

New York's Concrete jungle


Recent trok ik voor enkele dagen naar New York. Op zoek naar inspiratie, rust, energie en verbazing. So no place better than New York, right?

Het hoeft niet steeds over brillen te gaan vind ik. Dus waarom niet enkele leuke plekken delen. Want waar start je in zo'n concrete jungle als New York...

We kwamen toe op een donderdagmiddag 15 u lokale tijd. Na lang aanschuiven bij de immigratiedienst zijn we onderweg naar Downtown Manhatten. De confrontatie met Times Square zorgt ervoor dat de jetlag die langzaamaan begint op te komen meteen wordt weg gekatapulteerd.

We brengen de avond echter door in Brooklyn en gaan eten bij La Vara.

Meteen de eerste culinaire must do. Een Spaanse keuken met Moorse en Joodse invloeden. We worden verrast door het een na andere originele gerecht. De enthousiaste, vriendelijke bediening begeleidt je doorheen alle gangen. Een foodsharing concept dat je absoluut niet mag overslaan bij je bezoek aan Brooklyn.

De volgende dag verkennen we de buurten Meatpacking District en Williamsburg. We starten aan de High Line. Dit is een langgerekt, verhoogd stadspark in Manhattan. Het park werd aangelegd op het traject van de West Side Line, een in onbruik geraakte goederenspoorlijn van de New York Central Railroad. Het langgerekte park ligt aan de Lower West Side van Manhattan. De High Line begint op de hoek van Gansevoort en Washington Street in het zuiden en loopt 2,33 kilometer in noordelijke en noordoostelijke richting tot aan W 34th Street. Het is de perfecte plek om tot rust te komen en toch geconfronteerd te worden met de typische New Yorkse scenery.

We gaan brunchen in Bubby's. Typische (maar vooral overheerlijke) Amerikaanse pancakes in een gezellig district. Je kan vlakbij ook lunchen in Chelsea Market. Deze oude Oreo fabriek is omgebouwd tot een van werelds meest bekende foodhallen. Van wijn tot koffie, kreeft tot kaviaar, kaas tot kaastaart... Je vindt er telkens een heerlijke, artisanale variant.

In Williamsburg is er opnieuw een absolute aanrader. Ga cocktails drinken en oesters eten in Maison Premiere. Tijdens Happy Hour (Ma - Vrij 4-7 pm & Zat- Zon 11am – 1pm) heb je keuze uit een 15 tal verschillende soorten oesters aan amper 1 dollar. De barmannen helpen je in aangepaste stijl opnieuw met raad en daad.

We dineren in Ferris. Een verborgen parel onder een nieuw hotel gelegen op 44 west 29th street. We hebben achteraf gemengde gevoelens. Door de zeer kleine oppervlakte staan de tafels enorm dicht tegen elkaar. Rustig of gezellig dineren kan je het niet noemen. Je moet dus vooral gaan voor de originele keuken en heerlijke, gedurfde combinaties van chef Greg, die van de kleine kelder van Made een populair en culinaire wellness heeft gemaakt.

Een andere buurt waar je niet onderuit kan is Soho. Praktisch elk vooraanstaand modemerk heeft er zijn eigen flagship store. Daarnaast vind je ook allemaal kleine winkeltjes en heerlijke restaurants. Wij kozen voor The Mercer. Een industrieel maar toch gezellig kader in combinatie met een uitgebreide keuken die heerlijke verse gerechten op tafel brengt.

We gingen ook nog dineren bij Don Angie. Een vernieuwde versie van de klassieke Italiaanse keuken. Een hoog aangeschreven plek met een kleine, maar verse menu. Bijzonder aparte cocktails die een jong en hip publiek aantrekken.

Mag het voor één keer net iets meer zijn of heb je iets te vieren? Dan kan je perfect terecht bij Eleven Madison Park. Het is de foutloze combinatie van uitstekende gastvrijheid en verfijnde gerechten in een iconische setting. Hierdoor staat Eleven Madison Park praktisch op elke lijst op de eerste plaats. Reserveren kan je maximum een maand op voorhand en is absoluut noodzakelijk. Het is nog steeds niet te vergelijken met onze Vlaamse topkeuken maar het komt toch aardig in de buurt.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden qua restaurants. Zorgvuldig uitkiezen is dus de boodschap.

Tot slot nog enkele andere tips voor als je naar New York trekt. Wil je verschillende klassieke uitstappen doen zoals Statue of Liberty en Empire State Building? Koop dan op voorhand een New York City Pass. Je bespaart aardig wat geld en voornamelijk de wachttijden ter plaatse.

Wil je aan de drukte ontsnappen? Ga voor een lange wandeling in Central Park en hou halverwege rechts aan voor het Guggenheim museum.

Reizen in New York doe je makkelijk via de metro. Je koopt een ongelimiteerd weekticket voor 32 dollar. Door het erg koude weer was fietsen voor ons geen optie maar in de zomer is dit de ideale wijze om je te verplaatsen.

En zet zeker één van je hipste LOFT zonnebrillen op. Een garantie op succes!

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page